Bio ethanol haarden

Echt vuur… wie wil dit nu niet!

Heeft u een bestaande haard, u wilt een meubel ontwerpen of u kiest voor een schouw? En u wilt een echt vuur zien?

Wij bieden u de keuze tussen verschillende bio ethanol inzethaarden en biobranders in verschillende formaten van de merken Xaralyn, Cocoon Fires en Icon Fires.

Diverse sfeerbeelden van Biobranders en Bio ethanol haarden

Bio (ethanol) branders

Bio-ethanol is alcohol met een biologische oorsprong. De CO2-uitstoot van een bio- ethanol brander is minimaal (te vergelijken met een kaars).

Bio ethanol is een duurzame brandstof die het beste te vergelijken is met alcohol. Bio ethanol is een schone brandstof waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen door verbranding. Hierdoor is een rookkanaal niet nodig. De keuze voor deze bio ethanol haard is daarom niet alleen een milieubewuste maar ook een economische keuze.

Een voorbeeld: De bio ethanol brander van het merk Xaralyn.

Deze brander is uitgevoerd met een gepatenteerde keramische (poreuze) steen waardoor de bio ethanol volledig wordt geabsorbeerd. Zodra de bio ethanol brander aangestoken is zorgt het van de bio ethanol vrijkomende gas voor een mooie en economische verbranding die tot 50% efficiënter is in vergelijking tot andere bio ethanol branders.
Door een lade van de bio (ethanol) brander dicht te schuiven wordt het vuur gedoofd.
De biobrander kan alleen gevuld worden wanneer deze afgekoeld is.

Let op! Bij de verbranding van bio ethanol is zuurstof nodig. Net als bij een open haard of een houtkachel dient de ruimte waar de brander staat geventileerd te worden.
De Xaralyn bio ethanol branders zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en zijn in alle testen als veiligste getest!

Het branden van de bio ethanol van Xaralyn is volkomen schoon. Alle bio ethanol branders met keramische steen van Xaralyn hebben een levenslange garantie! (Bron: Xaralyn)
Vlammen geven warmte. Een haard met een grote biobrander geeft daarom meer warmte dan een haard met een kleinere biobrander.
De bio ethanol brander kan worden toegepast in een schouw, eigen ontwerp, in vrijwel elke ruimte, thuis of in een bedrijf. Het ontwerp, kwaliteit en de veiligheid maakt deze bio ethanol brander de meest populaire brander onder architecten en ontwerpers.

Meer informatie of vrijblijvende offerte?

De Kachelaer geeft u graag deskundig advies voor het kopen van biobranders en bio ethanol haarden. Neem gerust contact op!

Milieuvriendelijk en duurzaam

Wij inspireren en helpen u graag met de keuze voor een nieuwe milieuvriendelijke sfeerhaard. Een keuze is niet alleen kiezen voor comfort en sfeer maar ook een bewuste keuze voor een betere leefomgeving.

Plaatsbaar in schouwen, vrijstaande haarden of wandhaarden.

Hieronder zijn enkele belangrijke punten voor u op een rijtje gezet:

  • echt vuur dus zuurstof nodig
  • sfeer en warmte tegelijkertijd
  • geen rookkanaal nodig, geen breekwerk
  • milieuvriendelijk, geen rook, geur of fijnstof, een schone brandstof
  • relatief laag vermogen
  • plaatsing in vrijwel alle oude en nieuwe situaties
  • Geen keramische blokjes op het vuur leggen (stinken en roeten)
  • de veiligste geteste bio ethanol brander (Xaralyn)
  • Levenslange garantie bij juist gebruik (Bron: Xaralyn)
  • Diverse uitvoeringen en maten

Enkele biobranders en bio ethanol haarden uit onze webshop

Bezoek onze showroom of plan vandaag nog uw afspraak in

Mag onze adviseur u adviseren over de beste bio ethanol brander voor u? Kom kijken of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook een afspraak s’ avonds behoort tot de mogelijkheden om de showroom te bezoeken. Bel 06-41108189 of stuur een email naar info@kachelaer.nl. Wij helpen u graag verder!

Onze merken:

Wij leveren elektrische haarden, bio-ethanol branders, gashaarden, houtkachels, buitenhaarden en schouwen van merken zoals: Altech, Charlton & Jenrick, Cocoon Fires, Dimplex, Dovre, DRU, Element4, Faber, Icon Fires, Janco de Jong, Jydepejsen, Nestor Martin, Olsberg, Spartherm, Trimline Fires, Wanders en Xaralyn.