Waar moet u aan denken bij de aanschaf van een gashaard?

Bij de aanschaf van een gashaard gaat u liever niet over één nacht ijs. De keuze voor de juiste gashaard is maatwerk en afhankelijk van uw woning, de grootte van te verwarmen ruimte en uw persoonlijke smaak. Het is belangrijk om vooraf helder te hebben welke mogelijkheden uw woning biedt en wat u precies verwacht van de haard. Wilt u vooral warmte, of is de sfeer van de gashaard het belangrijkst? Of wegen beide zaken mee bij uw keuze? Gelukkig staat u er niet alleen voor: we zetten graag een en ander voor u op een rijtje.

Welk type gashaard kiest u in welke situatie?

Er zijn vier hoofdtypen gashaarden: inbouw-, vrijstaande-, hangende gashaarden en buitenhaarden.

  • Een inbouwgashaard (roomdevider, front ((voorzijde glas) of 2-3-zijdig glas) kan worden verwerkt in een muur of in een schouw.
  • Een vrijstaande gashaard biedt u meer flexibiliteit en maakt het ook eenvoudiger om in de toekomst de haard eventueel voor een ander model te vervangen.
  • Een hangmodel gashaard heeft een groot voordeel. Met dit type gashaard blijft de vloerruimte vrij en is er hierdoor (optisch) meer ruimte in het vertrek over waar de haard staat.

 

Wilt u vanaf één, twee of drie zijden het vuur kunnen zien? Of zelfs vanuit twee verschillende ruimtes? Tunnel vuurzicht is bijvoorbeeld een goede optie in een langere muur tussen twee ruimtes in; beide ruimtes genieten zo van de sfeer en de warmte van één haard. Dat is niet alleen praktisch en ruimtelijk, maar vooral ook heel mooi.

Vermogen kiezen

Het is belangrijk om een gashaard te kiezen die qua vermogen aansluit bij de ruimte die u wilt verwarmen. De Kachelaer kan dit aan u uitleggen.

Kiezen voor een gashaard met open of gesloten verbranding?

Voor verbranding is altijd zuurstof nodig. Waar de zuurstof vandaan komt, bij een gashaard, hangt af van het type systeem.

Open en gesloten verbranding: de verschillen

  • Bij een open verbranding wordt de zuurstof betrokken uit de ruimte waar de haard staat.
  • Bij een gesloten verbranding wordt gebruik gemaakt van een concentrisch kanaal. Dit kanaal bestaat uit een buis waar zich nog een buis in bevindt, waarbij de binnenste buis de afvoer is van de schadelijk afvoerstoffen en de buitenste ring-buis zorgt voor de aanvoering van lucht (voor de verbranding) van buiten.

 

U heeft niet altijd een gemetselde schoorsteen op het dak (nodig). Een eenvoudige doorvoer in dak of gevel is vaak genoeg. Daarlangs worden verbrandingsgassen afgevoerd en verbrandingslucht aangevoerd. Per situatie moet natuurlijk wel aan bepaalde voorschriften worden voldaan. De afvoer kan zelfs via de kruipruimte lopen.

Diverse sfeerbeelden van gashaarden

Milieuvriendelijk en veiligheid

Door jarenlange ervaring zijn de gashaarden zeer efficiënt en energiezuinig.
De nieuwste generatie gashaarden zijn praktisch, mooi, duurzaam en klaar voor de toekomst.

Een haard stoken op propaan, butaangas of bio-propaan gas

Heeft u geen gasaansluiting, maar wilt u graag een haard die eenvoudig te bedienen is en warmte en sfeer brengt in uw woning op de plekken waar het nodig is? Het overgrote deel van het assortiment haarden is te verkrijgen in een versie die geschikt is voor flessengas, zoals propaan en butaan.

Meer informatie of vrijblijvende offerte?

De Kachelaer geeft u graag deskundig advies voor het kopen van een nieuwe gashaard. Neem gerust contact op!

Gashaard koppelen via bijvoorbeeld de Control App

Gashaarden worden met een afstandsbediening geleverd. Tegenwoordig kunnen de gashaarden ook met een mobiele telefoon of tablet via een App-bediening worden gekoppeld.
Onze gashaarden creëren daarom altijd een sfeervol vlambeeld, ongeacht het vermogen waarop de gashaard draait ( bijv. de ECO-Wave). Zo kunt u op elk moment genieten van een schitterend vuur, zelfs met het laagst mogelijke gasverbruik. Dan geniet u ook bij een lagere stand van de haard altijd van volle en natuurlijke vlammen.

Bezoek onze showroom of plan vandaag nog uw afspraak in

Mag onze adviseur u adviseren over de beste gashaard voor u? Kom kijken of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook een
afspraak s’ avonds behoort tot de mogelijkheden om de showroom te bezoeken.
Bel 06-41108189 of stuur een email naar info@kachelaer.nl. Wij helpen u graag verder!

Onze merken:

Wij leveren elektrische haarden, bio-ethanol branders, gashaarden, houtkachels, buitenhaarden en schouwen van merken zoals: Altech, Charlton & Jenrick, Cocoon Fires, Dimplex, Dovre, DRU, Element4, Faber, Icon Fires, Janco de Jong, Jydepejsen, Nestor Martin, Olsberg, Spartherm, Trimline Fires, Wanders en Xaralyn.